Itt Elérhető Művek Listája

Az összes itt megjelent mű a Gyapay család és szerzői jog tulajdonosok tudtával és beleegyezésével került fel erre a WEB site-ra. Célunk a művek itteni megjelentetésével a Gyapay örökség megőrzése és átadása a jövő nemzedékek részére.

Az Itt Elérhető Dr. Gyapay Gábor Művek Listája

 

A Gyapay Gáborral Kapcsolatos Itt Elérhető Művek Listája

 

A Gyapay Gáborral Kapcsolatos Itt Elérhető Videók Listája

A Tanár úr nagy népszerűségnek örvendett a diákok körében. Nekem a történelem volt a kedvenc tantárgyam, mert Dr. Gyapay Gábor egyetemi szintű előadásai mindig szinesek és érdekesek voltak és mert mindemellett a Tanár úr szívmelegető emberségében és utolérhetetlen humorában is részesülhettünk. Sok évvel később 2005-ben, felnőtt emberként hallottam róla, hogy a Tanár úr történelem tankönyvsorozatához hozzá lehet jutni volt iskolámban. Azonnal meg is vettem több sorozatot belőle.

Mint minden felnőtt dolgozó embernek, nekem is véges az időm. De néha esténként, ahelyett, hogy televíziót néznék, inkább a Tanár úr egy kötetét olvasom. Miközben az első kötetet olvastam, egyszerre csak visszhangzani kezdtek szavak gondolataimban. Eleinte azt hittem, hogy hallucinálok, de nagyon hamar rájöttem, hogy nem így van. A Tanár úr szavaira, szófordulataira emlékeztem még gimnazista koromból. Ahogy a könyvet tovább olvastam, rájöttem, hogy a Tanár úr nem egyszerűen tankönyveket írt, hanem kiírta magából azt, amit az órákon tanított.

Noha Gyapay tanár úr már nincs az élők sorában, de tanítása, szemlélete halhatatlan lett.Bárki, aki ezen könyveket elolvassa és szemléletmódját hacsak az olvasás idejére is, de magáévá teszi, részese lehet a Tanár úr szellemi örökségének. A Tanár úr tehát a Történelem Tankönyvekkel valami örökkévalót, halhatatlant alkotott. Miután ez így tudatosodott bennem, önként vállalt feladatomnak tekintettem, hogy személyes WEB site-omon a Tanár úr örökségének is helyt adjak.

-- Ada-Winter Dávid, volt Gyapay tanítvány, 2010. szeptember 17.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a Tanár úr öröksége közvetítője lehetek itt az interneten. Célom, hogy munkámon keresztül a Tanár úr öröksége hallhatatlanná váljon az internet segítségével.

-- Ada-Winter Dávid, volt Gyapay tanítvány, 2010. december 25.